Pasta & Risotto

Pasta

De Pasta’s worden door ambachtelijke bedrijven in Italië gemaakt volgens de “Al Bronzo” methode. Dit wil zeggen dat de pasta in bronzen mallen wordt geperst en daarna langzaam wordt gedroogd. Deze methode zorgt voor een ruwere structuur waardoor de saus beter aan de pasta hecht.

Gekleurde pasta

Deze pasta is van superieure kwaliteit. De kleuren zijn gemaakt met natuurlijke producten zoals: spinazie, bieten, citroen, inktvisinkt, etc. De smaak is als natuurlijke pasta, maar dan met een gekleurd tintje. De kleuren komen het beste uit met een witte roomsaus.

Risotto

Rijstgerechten vormen een vast onderdeel vooral van de Noord-Italiaanse keuken. Het meest bekende rijstgerecht is risotto. Dit unieke rijstgerecht is in elk goed Italiaans restaurant overal ter wereld te vinden. Het unieke van risotto is dat het zich aanpast aan elke smaak. De rijstkorrel  neemt tijdens het koken alle aroma’s op een vormt en smeuïg geheel zonder papperig te worden. Eén van de rijstsoorten die zich daarvoor bij uitstek leent is de Arborio korrel.